XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 12 август 2016 г.

ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД

Да, навсякъде в магазините има сладолед, но лично аз не знам какво съдържа той и затова предпочитам да си правя домашен.
 Ето един вариант за бързо приготвяне на това лятно и студено изкушение, който видях в нет пространството.

ПРОДУКТИ:
100 г течен шоколад
1 ч. ч. захар
1 кофичка кисело мляко
200 заквасена сметана
500 мл прясно мляко
2 ванилии
няколко капки есенция с аромат на ром

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате купа и  разбърквате шоколада със захарта и сметаната.
Към тях добавяте киселото мляко, след него и  прясното, а едновременно с тях ванилията и есенцията.
Получената еднородна смес се слага в хладилник.
Разбърква се два- три пъти през два часа.

Налива се в кутии и се прибира във фризера, където остава до пълното замразяване.
Получава се един много лек и приятен сладолед.
Сервирате в подходящи купички и гарнирате с нещо по избор- шоколад, пръчици, плодове....

Предимства: 1. Знаеш от какво е приготвен.
2. Няма консерванти
3. Излиза голямо количество
Недостатък:

Става много леден без да се маже като купения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар