XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОЛЕДЕН ПИКАНТЕН БОБ ПО СЕЛСКИ СЪС СВИНСКИ КОКАЛИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 30 декември 2011 г.

КОЛЕДЕН ПИКАНТЕН БОБ ПО СЕЛСКИ СЪС СВИНСКИ КОКАЛИ

Не всеки живее в големия град и не всеки разполага с голяма сума за скъпи и богати Коледни трапези и затова аз, съпругът в действие,  реших да Ви предложа един ПИКАНТЕН БОБ ПО СЕЛСКИ , направен точно, когато е заклано прасенцето.
Ето и рецептата, която изпълних  точно  след като тъста и тъщата ни подариха един бут от Прасчо J.


КАКВИ ПРОДУКТИ ИЗПОЛЗВАХ?

300 гр зрял боб
кокалите от предния бут на 70 килограмово прасенце
3 литра вода за начало, като след това доляхме още 1 литър
1 глава кромид лук
3 сухи чушки „ Рибки”
1 морков
сол на вкус
по 1 ч. л. червен пипер и чубрица
 две- три  щипки черен пипер и сух джоджен
1 люто чушле от туршия
5 скилидки чесън
Мазнина- НЯМА!


ГОЗБАТА ПРИГОТВИХ ТАКА:

В дълбока тенджера сложих изчистения и измит фасул и кокалите. Налях 3 литра вода и оставих съдържанието да ври докато месото се отдели от костите, като малко преди да стане готово сложих малко сол.
Извадих месото и го оставих да изстине.
Върнах боба отново да ври като му сложих нарязаните  лук, чушки, моркови и лютото чушле.
Сложих и посочените подправки/ без чесъна/ , долях още 1 литър вода и варих всичко това до омекване на лука и морковите.
Изчистих месото от костите и го сложих в тенджерата заедно с изчистените и нарязани на ситно скилидки чесън 5 минути преди да отстраня боба от котлона.
Оставих вече готовият боб малко да поизстине и сервирах с люто чушле и червено вино J.
Получи се невероятно вкусен бобец, който в магазините не можете да намерите J.

                                                           НАЗДРАВЕ! :)

2 коментара:

  1. Честита нова година ,Марго !
    нека 2012 бъде успешна и щастлива за цялото ти семейство
    да Ви донесе много здраве , късмет и да изпълни всички желания и надежди,които сте и възложили

    ОтговорИзтриване
  2. Честита да е и за вас, Мария!
    Поздравът отправям по- късно, но сега отворих и видях думите ти!
    Бъдете здрави и много щастливи! :)

    ОтговорИзтриване