XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРТОФИ С ПУШЕНИ КРЕНВИРШИ, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 29 октомври 2011 г.

КАРТОФИ С ПУШЕНИ КРЕНВИРШИ, ТОПЕНО СИРЕНЕ И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА

    Неотдавна  щерката ме помоли да и направя такова мезенце, тъй като била яла подобно в заведение и много и харесало. По принцип готвя това блюдо, но с пилешко месо, а сега го направих пък така. Хареса ми, защото имаше вкуса на пушеното :).

ПРОДУКТИ:
около 1 кг картофи
5 пушени кренвирши
5 триъгълничета топено сиренце
1 заквасена сметана
малко черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите са сварени, обелени  и нарязани на филийки.
Наредени са в намазана с олио йенска тенджера:
ред картофи
ред кранвирши на колелца
парченца топено сирене
черен пипер
заквасена сметана
малко сол
отново картофи
пак кренвирши
останалото сиренце
черен пипер
и останалата сметана
малко сол при необходимост

Всичко това се пече в затворена тенджера , която се слага в студена фурна.
Пече се около 30 минути , за да се омесят ароматите на отделните продукти.
Сипете си  и бяло винце! :)

септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар