XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАСЛЕНО- КОКОСОВ СЛАДКИШ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 15 октомври 2011 г.

МАСЛЕНО- КОКОСОВ СЛАДКИШ

   Направо е невероятен за любителите на комбинацията: кокос, мляко, захар.
Видях го вчера и тази сутрин веднага го направих.
Рецептата е от Елза Стоянова, на която от сърце благодаря, че я сподели!


ПРОДУКТИ:
1 яйце
1/3 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.меко масло
1 2/3 ч.ч.брашно
1 с.л.бакпулвер
2 ванилии

В голяма купа разбиваме маслото със захарта и яйцето до пухкав крем. Изсипва се  и млякото. Добавя се постепенно брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и полученото тесто се разстила на тънко в предварително намаслена и набрашнена тавичка.Върху тестото разнасяме вече охладения кокосов топинг. Печем на 180 градуса около 30 минути.

топинг
1/3ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.масло
1/2ч.ч.захар
1 1/2 ч.ч.кокосови стърготини

В тенджерка на слаб огън се слага млякото ,маслото и захарта.След като заври се отстранява от  котлона и се добавят стърготините. Топингът се разбърква добре и се оставя да изстине.
НЕВЕРОЯТНО ВКУСЕН Е!
НАПРАВЕТЕ ГО! :)

1 коментар:

  1. Благодаря ти мила,че си споменала името но нямаше нужда.А относно сладкиша невероятен е,преди да го направя не лизвах кокос а сега обожавам!Страхотна си!

    ОтговорИзтриване