XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АПЕТИТНИ И МНОГО БЛАЖНИ МИНИ ЛУЧНИЧЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 8 октомври 2011 г.

АПЕТИТНИ И МНОГО БЛАЖНИ МИНИ ЛУЧНИЧЕТА

   Научих начина им на оформяне преди няколко години, когато влязох да поработя в една фурна за 1 седмица, май като да хвана чалъма на тестените закуски :)

Тесто:
Около 500 гр брашно, 1 пак. суха мая/ 7 гр/, 1 ч.л. сол, 1 с. л. захар, 2 с. л. кисело мляко, 3 с. л. олио и около/ пак казвам около/ 250 мл хладка вода .

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ И ОФОРМЯНЕ:
Замесвам тестото и го оставям около 30 минути да си почине.
Деля го на 10 части, оформям топчета, редя ги на разстояние на намазнен плот, отгоре ги помазвам отново с олио и ги оставам така до пълно втасване. Намазвам обилно плота, на който ще ги оформям, вземам всяко едно от топчетата, топя си ръцете в олио, приплесквам тестото с длани и с въртеливи движения/ отново с дланите/ разстилам на много тънка кора като постоянно омазнявам и тестото, и ръцете си.
Тестото трябва да  плува в олио.
 Отгоре разхвърлям около 1 препълнена супена лъжица от плънката, която приготвям като запържа / задуша/  5 големи глави кромид лук, 1 червена и 1 зелена чушка, червен пипер, черен пипер, джоджен, босилек, чубрица и след махане от огъня- пресен магданоз и девесил. Лучничетата се сгъват по начина, по който виждате на снимката- на 4.



Редят се в намазана тава на разстояние едно от друго, мажат се с олио, дупчат се с нож, ръсят се с шарена сол, остават се да втасат до двойно увеличаване на обема им.

Пекат в предварително нагорещена фурна- първите 10 минути  на 200 градуса, а след това на 180. След изваждане отново се мажат с олио и се покриват с кърпа за около десетина минутки.
И с няколко думи- ТРЯБВА ВИ МНОГО МАЗНИНА, НО ПОЛУЧАВАТЕ МЕКИ И ПУХКАВИ ВКУСОТИЙКИ :).

8 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар