XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ВКУСЕН БЛАЖЕН ОРИЗ С ПИЛЕШКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 1 октомври 2011 г.

ВКУСЕН БЛАЖЕН ОРИЗ С ПИЛЕШКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Обожавам червения ориз на майка ми, но много харесвам и белия.
Дъщеря ми пък умира за оризов микс със зеленчуци и понеже в утрешния ден ще пътуваме към нея, тази вечер реших да сготвя нещо омешано-
БЯЛ ОРИЗ С ПИЛЕШКО, НО И СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ :).
Подблажих го малко повечко и стана много добър.
ПРОДУКТИ:
1 замразено пиле
2 ч. ч. ориз
1 каф. ч. олио
2 глави лук
2 чушки
1 голям морков
чубрица
щипка джоджен
черен пипер
бял пипер
няколко капки лимонов сок
сол
8 ч. ч. топла вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изсипах олиото в по- голяма тава, сложих малко сол и запържих нарязаните лук, чушки и морков/ във фурната/.
След около 10 минутно запържване и 2- 3 пъти разбъркване сложих и месото, нарязано на порции.
Продължих пърженето още десетина минути.
Добавих ориза, запържих и него още 5 минутки и налях водата.
Поръсих ястието с чубрицата, белия и черен пипер, джоджена, посолих на вкус, разбърках го добре и го оставих да си се готви във фурната на 220 градуса.
Отворях 3- 4 пъти и бърках и така- до пълна готовност.
Извадих запеченото ястие, след което му се насладихме
чрез
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ДЕГУСТАЦИЯ :).

30 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар